IMG_7559.jpg

Om Avery Dennison NTP

Vi er i dag en ledende aktør innen produksjon av transfermerker, som brukes til merking av sportsklær, arbeidsklær og profilklær.

I over 30 år har vi drevet fabrikk i Gaupne, Sogn og Fjordane. 130 ansatte jobber med å produsere høykvalitetsmerker til trykk på tekstiler. Det meste av vår produksjon går til det norske markedet, men vi har også en betydelig andel eksport til kjente merkevarer som Adidas, Umbro og Nike. Vi er blant annet eneleverandør til fotballklubben FC Barcelona, hvor vi lever spillernavn og nummer til alle offisielle drakter solgt i hele verden.

Vi har også viktig salg til arbeidstøy- og sportsforhandlere i Europa. I tillegg til egenproduserte merker leverer vi andre produkter som broderte og vevde merker, produsert av Avery Dennison-enheter internasjonalt.

Bilde over Gaupne, Luster kommune i 1970, 18 år før NTP startet. FOTO: NTP

Bilde over Gaupne, Luster kommune i 1970, 18 år før NTP startet. FOTO: NTP

STARTEN på NTP

NTP ble startet i Gaupne i 1988 i et kommunalt næringsbygg. I 1997 overtok NTP lokalene til tekstilfabrikken Synfiber AS på 5000 kvadratmeter. Da var vi blitt 34 ansatte.

14 år etter oppstarten, i 2002, ble NTP solgt til det amerikanske storkonsernet Paxar, og byttet navn til Paxar NTP AS. Med et stort konsern i ryggen fikk vi forbedret våre prosesser og produkter. Basert på dette kunne vi assistere Paxar når de satt opp nye fabrikker basert på NTP sin teknologi og kunnskap verden over. Det er nå flere slike fabrikker, spesielt nær tekstilproduksjon.

I 2007 ble Paxar kjøpt opp av det amerikanske konsernet Avery Dennison, med over 26.000 ansatte i rundt 50 land. Dette var startet på dagens Avery Dennison NTP.

Avery Dennison-konsernet har drift i 60 land verden over, der NTP er en del av «Retail Branding and Information Solutions». Vi er regnet som senter for videre produktutvikling av transfermerker (Center of Excellence), med enestående kunnskap og kompetanse innen faget.

Bilde over Gaupne, Luster kommune i 2014, 26 år etter NTP startet. FOTO: NTP

Bilde over Gaupne, Luster kommune i 2014, 26 år etter NTP startet. FOTO: NTP

Over 100 ansatte

Som hjørnestensbedrift i Luster kommune har det vært viktig for lokalsammfunnet at NTP har vist god vekst. I 2002 hadde vi 80 ansatte og en omsetning på 42 millioner kroner. I dag er vi 130 ansatte fra 11 ulike nasjonaliteter, med en omsetning på 150 millioner. Vi er markedsledende for transfermerker i Norge og jobber kontinuerlig for å være en foretrukket leverandør. Samtidig vokser vi i det internasjonale markedet, med kunder over store deler av Europa.

I et marked som er under stadig utvikling, med nye tekniske tekstiler og smarte løsninger, er det kritisk å ha fokus på utvikling og innovasjon. Vi har innovasjonsavdeling og testsenter i Gaupne, som daglig jobber med å forbedre produktet og skape nye produkt.

Siden 2010 har vi jobbet med HD-kvalitet på våre transfermerker. Høyteknologiske maskiner som gir utrolig god detaljgrad, fine farger og visuelle effekter.

Vårt mål er å fortsette veksten i det norske og skandinaviske markedet, samtidig som vi skal holde fram med ekspansjon til Europa. Med NTP sitt brede nedslagsfelt på «aftermarkedet» av kunder og Avery Dennison-konsernets sterke kundedatabase, har vi alle forutsetninger for å skape produkt og prosesser som stetter de mest ufordrende krav. Dermed vil vi fortsette å være ledende innenfor transfermerker og merking av tekstiler.

Våre verdier

Avery Dennison NTP ønsker å fremstå som smart, kreativ og miljøvennlig

Smart 
Med innovative produkter og kundeverktøy skal det være enkelt å være kunde hos oss. Vi benytter oss av høyteknologiske maskiner og har fokus på smarte løsninger.

Kreativ 
Vi ønsker å være unike og nytenkende. Du som leverandør kan trygt tilby kundene dine «det lille ekstra» med høy kvalitet på våre HD-produkter, visuelle effekter og fargekvalitet i særklasse. Vi har egenutviklede system som tilrettelegger enklere kjøp for våre kunder, gjennom webshop og egne forhandlersider. 

Miljøvennlig
Vår produksjon er basert på fornybare ressurser og vi har stort fokus på gjenvinning og bærekraft for miljøet. Vi bruker 100 prosent fornybar energi og alle våre transferprodukter er sertifisert Øko-Tex 2017.


Våre produkter: